Actueel

Nieuws

4 tips om de juiste verhuisdozen te kopen Lokaal nieuws maandag 13 november 2023

4 tips om de juiste verhuisdozen te kopen

Of je nu naar een nieuwe stad verhuist of gewoon op pad gaat, wat is het belangrijkste dat je nodig hebt? Verhuisdozen, heel veel verhuisdozen. Maar voordat je besluit om welke doos dan ook te gebruiken, laten we eerst eens kijken naar vier tips voor het kiezen van de juiste verhuisdozen. Zo weet je zeker dat je de juiste dozen koopt, wat belangrijk is om je verhuizing naar je nieuwbouwwoning in Westerwolde wat gemakkelijker te maken.

Gebruik meerdere maten

Voorzie jezelf van dozen van verschillende afmetingen. Je hebt de uitdrukking eerder gehoord, maar de grootte is belangrijk, en het doet er veel toe.

• Kleine dozen zijn perfect voor boeken, verzamelobjecten, actiefiguren en meer. Ze kunnen het collectieve gewicht van kleinere voorwerpen aan, zolang ze maar goed zijn vastgeplakt.

• Middelgrote dozen zijn ideaal voor gadgets en spullen die je in je keuken, badkamer en diverse lades in huis kunt vinden. Vul ze met voldoende verpakkingsmateriaal om te voorkomen dat dingen met elkaar in botsing komen.

• Grote dozen zijn ideaal voor dekbedden, kussens, lampen en andere grote of moeilijk te dragen spullen. Ze zullen de doos niet belasten en ze zullen je rug niet beschadigen.

Vergeet ook de kledingkastdozen niet. Aan een versterkte stang kun je jurken en pakken ophangen, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan het op- en uitvouwen van kleding.

Inspecteer de dozen

Stop niet bij je plaatselijke kruidenier of discountwinkel om hun dozen op te halen. Ze zijn in contact gekomen met voedsel en suikerhoudende vloeistoffen, wat betekent dat je het risico loopt dat insectenplagen je nieuwe huis binnenkomen. Dat is geen housewarming-cadeau dat iemand wil, wat dan ook direct een reden is om voor nieuwe verhuisdozen te kiezen.

Koop nieuwe verhuisdozen

Overweeg dus serieus om gloednieuwe golfkartonnen verhuisdozen te kopen. Ze zijn niet alleen ongebruikt, ze zijn vaak beter in staat om aan je verhuisbehoeften te voldoen dan degene die je in supermarkten zou vinden. Natuurlijk zijn ze wel duurder, maar de nieuwe verhuisdozen zijn over het algemeen sterker en steviger.

Zorg voor de juiste benodigdheden

Zorg ervoor dat je de juiste verhuisbenodigdheden bij de hand hebt. Je bespaart tijd, frustratie en je rug.

• Met verpakkingstape blijven de dozen goed dicht. Het laatste wat je wilt is dat de bodem eruit valt terwijl je de trap oploopt! Je kunt hier ook omsnoeringsapparaten voor gebruiken, je kunt deze gadgets gebruiken om met omsnoeringsbanden je dozen vast te zetten.

• Etiketten en markeringen maken het gemakkelijker om te onthouden wat er in een doos zit en waar het in huis naartoe gaat. Als je geen labels hebt, pak dan een stift en schrijf op de doos zelf

• Bubble Cushioning omhult glazen en breekbare voorwerpen, zodat ze niet bekrast of gebarsten raken. Stop extra handenvol bubbel- of verpakkingsschuim in de lege ruimtes in dozen om alles tegen elkaar te beschermen. Ook papier verpakking kan hierbij helpen.

• Steekwagens en karren verplaatsen je dozen en meubels snel en gemakkelijk. Ze zijn essentieel voor het sparen van je benen en rug!

 

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel in huizen als in een werkomgeving, deze moderne verwarmingsmethode biedt niet alleen comfortabele warmte, maar is ook energiezuinig en ruimtebesparend. Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen: elektrisch en watergedragen, ook wel ingefreesde vloerverwarming genoemd. Wat is wat precies?


• Elektrische vloerverwarming : dit systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingskabels of verwerkt in matten die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het is eenvoudiger en goedkoper om te installeren dan ingefreesde vloerverwarming.

• Ingefreesde vloerverwarming : in dit systeem worden buizen in de betonnen ondervloer gefreesd waar warm water door wordt geleid. Het is efficiënter in termen van energiegebruik en het is echter wel kostbaarder om te installeren dan elektrische vloerverwarming.

Geschikte vloeren

Zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverarming? Nee, niet allemaal, er zijn veel soorten wél geschikt. Waar je echt op moet letten is of je nieuwe vloer bestaat uit materiaal dat die warmte goed geleidt. Je zit altijd goed wanneer je kiest uit de volgende vloeren:

• De populaire pvc-vloeren zijn niet alleen prachtig, onderhoudsvriendelijk en krasvast; ze gaan perfect hand in hand met vloerverwarming. Deze dunne vloeren laten de warmte van vloerverwarming makkelijk door.

• Vinyl en laminaat: deze kunststof vloerbedekkingen kunnen goed overweg met vloerverwarming en bieden een breed scala aan kleuren en patronen.

• Beton: uitstekend voor vloerverwarming, omdat beton de warmte lang vasthouden en geleidt.

• Tapijt ; dat had je niet gedacht he? Er zijn zeker tapijtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hoe comfortabel wil je het hebben?

• Marmoleum en linoleum; deze duurzame materialen zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

• Net als tegels en natuursteen; prima warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast, wat resulteert in gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte en welke soort vloer je kiest. Over het algemeen kunnen elektrische systemen goedkoper zijn in de installatie dan de watergedragen systemen. Wil je weten waar de kostenpost voor jouw specifieke situatie op uitkomt, bij Aanhuis.nl Gieten HCV weten ze er alles van! Profiteer van eerlijk advies, bakken inspiratie en kwalitatief de beste producten. Ook voor het inmeten en leggen van je nieuwe vloer met vloerverwarming ben je hier aan het juiste adres. Want het aanleggen van vloerverwarming laat je natuurlijk over aan echte vakmensen met jarenlange ervaring, daar ga je zelf niet mee lopen knoeien.

Aanleggen door vakmensen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen doe-het-zelfproject voor de gemiddelde huiseigenaar. Het vereist professionele expertise om het systeem correct te ontwerpen, installeren en af te stemmen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanleggen van vloerverwarming het beste aan vakmensen kan worden overgelaten:

• Nauwkeurige berekeningen: vakmensen voeren de warmteverliesberekeningen uit om het juiste formaat en de juiste plaatsing van het verwarmingssysteem te bepalen, wat essentieel is voor een efficiënte werking en langdurig plezier.

• Kwaliteitsmaterialen en installatie: professionals zorgen ervoor dat hoogwaardige materialen worden gebruikt en dat de installatie volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd om lekkages of andere problemen te voorkomen.

• Aanpassing aan lokale bouwvoorschriften: vakmensen zijn op de hoogte van de lokale bouwvoorschriften en zorgen ervoor dat het vloerverwarmingssysteem aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Kortom; vloerverwarming biedt comfortabele, gelijkmatige warmte en is een efficiënte verwarmingsoplossing. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen en het aanleggen aan ervaren vakmensen over te laten om het beste resultaat te bereiken. De voordelen van vloerverwarming zijn op lange termijn de investering meer dan waard. Het zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm hart in je huis. Waar wacht je nog op?

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Westerwolde.

Aanmelden